Jehněčí plíčky v omáčce

50
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 jehněčí plec
1 cibule
olej
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 lžička provensálských bylinek
1 lžíce mleté papriky
1 lžička bazalky
4-5 prolisovaných stroužků česneku
1 lžíce Solamylu
červený vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.

  3. Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 min).

  4. Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.