- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 jehněčí plec
- 1 cibule
- olej
- sůl
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička bazalky
- 4-5 prolisovaných stroužků česneku
- 1 lžíce Solamylu
- červený vinný ocet
Postup přípravy receptu
-
Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.
-
Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.
-
Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 min).
-
Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.
Kuchařka: tejaja