
- reklama -
Suroviny
- 1 jehněčí plíčky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 bobkové listy
- nové koření
- celý černý pepř
- Omáčka:
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 dl mléka
- 3 dl vývaru z jehněčích plíček
- 1 mrkev
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Pľúcka uvaríme spolu s cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami domäkka.
-
Potom ich vyberieme, vývar zachytíme. Pľúcka narežeme na menšie kúsky.
-
Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a vývarom z pľúcok a dobre rozmiešame.
-
Pridáme na hranolčeky narezanú mrkvu, omáčku nariedime do potrebnej hustoty a povaríme, kým je mrkva mäkká.
-
Osolíme, pridáme horčicu, vsypeme pľúcka a necháme prejsť varom.
-
Nakoniec dochutíme cukrom a octom.
Kuchařka: tejaja