
- reklama -
Suroviny
- 1 díl jehněčího masa (kýta, plec)
- 1 díl na kostičky nakrájené cibule
- 3 stroužky česneku
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce – přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit.
Těžko říct, jak dlouho, zapomněla jsem stopovat čas. Ale řekla bych, že déle jak hodinu to nebylo. Postupně podléváme a kontrolujte maso, až bude měkké, odklopte pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujte šťávu do potřebné hustoty.
-
Pokud trváte na zahuštění moukou, schovejte si tu touhu na horší časy 😉
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Katka B