
- reklama -
Suroviny
- 500 g jehněčí kýty
- 2-3 cibule
- 300 g žampionů
- sůl
- mletý pepř
- mletá paprika
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu zbavíme blan a šlach – někdy to je celkem obtížné. Omyjeme a ubrouskem otřeme. Nakrájíme na 4 menší díle.
-
Ze všech stran kýtu posypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Umístíme kýtu do vymazaného pekáčku a tam přidáme nahrubo nakrájené žampiony a cibulu nakrájenou na osminky.
-
Na kýtu položíme plátky másla a vložíme do trouby (200°C). Předtím ještě pekáček pokryjeme alobalem.
-
Pečeme 10 minut a ztlumíme teplotu na 180°C, a pečeme asi necelou hodinu.
-
Jednou za čas podlijeme kýtu výpekem.
Poznámka od kuchařky
K tomu jsem měla brambory, ale klidně by se tam hodila i rýže nebo hranolky.
PS: Moje první fotky pro Internet, přístě mi to snad půjde líp.
Kuchařka: martina53a