
- reklama -
Suroviny
- 1 jehněčí hřbet
- 1 zelená čásť póru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky tymiánu
- 10 švestek (můžou být i z kompotu)
- mleté bílé koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Jahňací chrbát vložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme.
-
Okolo rozložíme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a cesnak, pridáme vetvičky tymiánu a podlejeme vodou.
Zakryté dusíme v rúre na 200°C domäkka. -
Potom mäso vyberieme a výpek rozmixujeme (stopky tymiánu vyberieme).
-
Vložíme polovice sliviek a omáčku necháme už iba prehriať.
-
Podávame podľa chuti s knedlíkom, zemiakmi…
Kuchařka: tejaja









