Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou

67
- reklama -

Suroviny

1 jehněčí hřbet
1 zelená čásť póru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
10 švestek (můžou být i z kompotu)
mleté bílé koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jahňací chrbát vložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme.

  2. Okolo rozložíme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a cesnak, pridáme vetvičky tymiánu a podlejeme vodou.
    Zakryté dusíme v rúre na 200°C domäkka.

  3. Potom mäso vyberieme a výpek rozmixujeme (stopky tymiánu vyberieme).

  4. Vložíme polovice sliviek a omáčku necháme už iba prehriať.

  5. Podávame podľa chuti s knedlíkom, zemiakmi…