- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky jehněčí kotlety (hřbet) cca 700 g
- 50 g slaniny
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 bulvy celeru
- 4 stroužky česneku
- lžíce petrželová nať
- 1/2 litru těžkého červeného vína
- olej
- sůl, pepř
- hladká mouka na obalování
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.
-
Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.
-
Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: clupmi