Jehněčí hřbet podle mne

30
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky jehněčí kotlety (hřbet) cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce petrželová nať
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl, pepř
hladká mouka na obalování

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme.

  3. Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

http://clupmi.blog.cz