
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 750 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 125 g cizrny
- 1 lžička kmínu
- 1 bobkový list
- asi 2 cm kousek skořice
- 1 chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- cca 1 dl vody
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička chilli
- 1 lžička garam masala
- sůl
- olej
- Čínske zelí:
- 2 hlávky čínskeho zelí
- 4 stroužky česneku
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody.
-
Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu.
-
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.
-
Potom vložíme na malé kocky nakrájané mäso a opäť orestujeme.
-
Pridáme scedený cícer, chilli papričku, narezaný strúčik cesnaku, kurkumu, chilli, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
-
Vmiešame garam masala a ešte 5 min podusíme. Pred podávaním vyberieme bobkový list, škoricu a chilli papričku.
-
Na troche oleja opražíme listy čínskej kapusty spolu s prelisovaným cesnakom. Restujeme iba niekoľko minút, kým listy nezavädnú.
-
Mäso podávame s ryžou alebo kuskusom a čínskou kapustou.
Poznámka od kuchařky
Garam masala robím podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/10020-garam-masal…
Kuchařka: tejaja