- reklama -
Suroviny
3 porce
- 40 dkg vepřové panenky
- 40 dkg drůbežích prsou
- 20 dkg slaniny nebo špeku
- 2 klobásy
- 2 čerstvé papriky
- 3 větší cibule
- Na marinádu:
- olej
- bazalka
- oregáno
- směs grilovacího koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Silnější špalíčky vepřové panenky velmi slabě naklepeme a naložíme přes noc do marinády s olejem a grilovacím kořením.
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a také naložíme přes noc do olejové marinády se solí, pepřem a zelenými bylinkami. Druhý den (nebo pokud pospícháme, tak alespoň po několika hodinách), napichujeme kousky vepřového a kuřecího masa střídavě na jehly a prokládáme plátky slaniny nebo špeku, kolečky nakrájené klobásy, kousky cibule a papriky.
-
Grilujeme velmi pozvolna na zahradním grilu asi 30 minut, kdo ho nemá, lze u grilovat i doma v troubě. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovou přílohou.
Kuchařka: Kroupovka