Jednoduše zapečená kapusta

51
- reklama -

Suroviny
4 – 6 podle velikosti kapusty

kapusta
sůl
pepř
smetana nebo tekutá šlehačka
trochu parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozčtvrtíme, asi 5 minut ji blanšírujeme (vaříme velmi mírným varem) v osolené vodě.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak ji scedíme, vyřízneme košťál, necháme dobře okapat, případně trochu vymačkáme.

  3. Zapékací misku lehce vytřeme máslem, vložíme kapustové díly, polijeme osolenou a opepřenou smetanou (rozumně) a pečeme při 200°C, až se smetana téměř vypeče.

  4. Ke konci povrch posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/