
- reklama -
Suroviny
- 2 balíčky tvarůžků po 100 g
- 2 sýry typu camembert
- 200-250 ml silného vývaru z kostí, hovězího nebo kuřecího
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vhodnou sklenici s uzávěrem. Sýry nakrájíme na kostky (camembert je lepší okrájet, ale nemusí se). Dáme do sklenice a zalijeme horkým vývarem.
-
Necháme do druhého dne v pokojové teplotě. Poté sýr promícháme a necháme chvíli odležet. Vznikne hustý sýr, který můžeme mazat na teplé topinky, nebo na čerstvý chleba s máslem. Sypeme cibulkou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsme dělali už hodně dávno. Tenkrát jsme používali masox, ale po vyzkoušení s vývarem je to minimálně o stupínek lepší.
Kuchařka: mika59