Jednoduchý „voňavý“ sýr na topinku

103
- reklama -

Suroviny

2 balíčky tvarůžků po 100 g
2 sýry typu camembert
200-250 ml silného vývaru z kostí, hovězího nebo kuřecího

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vhodnou sklenici s uzávěrem. Sýry nakrájíme na kostky (camembert je lepší okrájet, ale nemusí se). Dáme do sklenice a zalijeme horkým vývarem.

  2. Necháme do druhého dne v pokojové teplotě. Poté sýr promícháme a necháme chvíli odležet. Vznikne hustý sýr, který můžeme mazat na teplé topinky, nebo na čerstvý chleba s máslem. Sypeme cibulkou nebo pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsme dělali už hodně dávno. Tenkrát jsme používali masox, ale po vyzkoušení s vývarem je to minimálně o stupínek lepší.