Jednoduchý velikonoční zajíc s rumovou příchutí

67
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
150 g cukru krystalu
130 g Hery (nebo másla)
3 vejce
1/8 l mléka
1 PDP
rumový cukr 1x (prodává se v obdobném balení jako vanilkový cukr)
tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme rumový cukr a postupně žloutky. Pak střídavě přimícháme mouku s PDP a mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35-50 min dle velikosti formy.

Poznámka od kuchařky

Množství těsta vystačilo na zajíce střední velikosti a malého beránka.