- reklama -
Suroviny
- 200 g cizrny
- 300 g rajčat koktejlových
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule (nebo lépe šalotka)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.
-
Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.
-
Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, posolíme a necháme 10 minut stát.
-
Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Vše přidáme k cizrně.
-
V malé misce dobře prošleháme olej, cukr, ocet, sójovou omáčku a pepř a sůl podle chuti.
-
Zálivku přidáme k salátu, podle chuti dosolíme, promícháme a necháme několik hodin marinovat. Podáváme s teplými česnekovými tousty.
Kuchařka: Eliza