Jednoduchý salát z cizrny

54
- reklama -

Suroviny

200 g cizrny
300 g rajčat koktejlových
1 stroužek česneku
1 malá cibule (nebo lépe šalotka)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce octa
3 lžíce sójové omáčky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.

  3. Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, posolíme a necháme 10 minut stát.

  4. Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Vše přidáme k cizrně.

  5. V malé misce dobře prošleháme olej, cukr, ocet, sójovou omáčku a pepř a sůl podle chuti.

  6. Zálivku přidáme k salátu, podle chuti dosolíme, promícháme a necháme několik hodin marinovat. Podáváme s teplými česnekovými tousty.