
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 menší červené řepy
- 1 lžíce vinného octa nebo lžička citronové šťávy
- 5 lístků bazalky
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- balkánský sýr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Neoloupanou červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka, záleží na velikosti bulvy, bude to trvat zhruba 40 min.
-
Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na tenká čtvrtkolečka.
-
Poté smícháme s olivovým olejem a vinným octem nebo citronovou šťávou. Obě dvě varianty jsou moc dobré, záleží na Vaší chuti.
-
Přidáme natrhanou bazalku, slunečnicová semínka, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme balkánský sýr rozdrobený na kousky.
Poznámka od kuchařky
http://muj-styl.blogspot.cz/
Kuchařka: Lucie_1986