Jednoduchý salát z červené řepy a řapíkatého celeru

49
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 středně velké červené řepy
3 řapíky celeru
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce jablečného octa
pepř
sůl
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na malé kocôčky.
    Premiešame s olejom.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuľu narežeme nadrobno, zeler na kúsočky a pridáme k cvikle.

  3. Ocot, soľ a čierne korenie prešľaháme a vlejeme k zelenine. Premiešame a necháme v chlade 15 min postáť.

  4. Pred podávaním posypeme porcie lístočkami tymiánu.
    Podávame s chlebom alebo ešte lepšie s hriankami.

Poznámka od kuchařky

Ak niekde pridávame cviklu, vždy ju najprv premiešame s olejom, až potom pridáme k ostatným surovinám. Menej ich zafarbí.