- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 středně velké červené řepy
- 3 řapíky celeru
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce jablečného octa
- pepř
- sůl
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
-
Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na malé kocôčky.
Premiešame s olejom. -
Cibuľu narežeme nadrobno, zeler na kúsočky a pridáme k cvikle.
-
Ocot, soľ a čierne korenie prešľaháme a vlejeme k zelenine. Premiešame a necháme v chlade 15 min postáť.
-
Pred podávaním posypeme porcie lístočkami tymiánu.
Podávame s chlebom alebo ešte lepšie s hriankami.
Poznámka od kuchařky
Ak niekde pridávame cviklu, vždy ju najprv premiešame s olejom, až potom pridáme k ostatným surovinám. Menej ich zafarbí.
Kuchařka: tejaja