Jednoduchý salát s ředkvičkami a okurkou

57
- reklama -

Suroviny

1 hlávkový (ledový) salát
1 okurka
1-2 svazky ředkviček
lahůdková zelená cibulka
sůl
olej
ocet
troška vody (nemusí)

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme salát a natrháme ho do mísy, přidáme nakrájenou okurku na půl kolečka, nakrájené ředkvičky na kolečka a lahůdkovou cibulku.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme tak 2-3 polévkové lžíce vody (nemusí být) a dochutíme solí, olejem a octem.
    Výborný ke grilovanému masu, klobáskám!

Poznámka od kuchařky

Salát dělám podle mé bulharské tchýně, je jednoduchý a nedělám ho moc dlouho dopředu, jinak vadne. Bulhaři do zálivek nikdy nepoužívají cukr a nám to tak docela zachutnalo.