
- reklama -
Suroviny
- 1 hlávkový (ledový) salát
- 1 okurka
- 1-2 svazky ředkviček
- lahůdková zelená cibulka
- sůl
- olej
- ocet
- troška vody (nemusí)
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme salát a natrháme ho do mísy, přidáme nakrájenou okurku na půl kolečka, nakrájené ředkvičky na kolečka a lahůdkovou cibulku.
-
Přidáme tak 2-3 polévkové lžíce vody (nemusí být) a dochutíme solí, olejem a octem.
Výborný ke grilovanému masu, klobáskám!
Poznámka od kuchařky
Salát dělám podle mé bulharské tchýně, je jednoduchý a nedělám ho moc dlouho dopředu, jinak vadne. Bulhaři do zálivek nikdy nepoužívají cukr a nám to tak docela zachutnalo.
Kuchařka: Simona 33