
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 100 g cukru krupice (případně třtinového)
- 100 ml oleje
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- čerstvé či mražené ovoce
- Drobenka:
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce cukru moučky
- 1-2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dejte mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a bílý jogurt. Všechny ingredience pořádně promíchejte.
-
Vymažte formu na koláč (cca o průměru 28 cm) tukem a vysypejte polohrubou moukou.
-
Vlijte těsto do formy a nahoru naskládejte ovoce.
-
Připravte drobenku z mouky, cukru moučky a oleje (můžete nahradit máslem). Nasypejte ji na koláč.
-
Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na cca 40 minut.
-
Po upečení nechejte koláč chvíli vychladnout a můžete podávat.
Poznámka od kuchařky
Použít lze jakékoli sezónní ovoce, například nastrouhaná jablka.
Kuchařka: koralek