
- reklama -
Suroviny
- sáček vhodných těstovin (mašličky, vřetýnka apod.)
- 150-200 g šunky
- po jedné červené, žluté a zelené paprice
- 1 konzerva „Mexiko“ od Bonduel
- (zrnka kukuřice, hrášek a proužky červené papriky)
- trochu nálevu z té konzervy
- majonéza podle chuti
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme vystydnout. Zatím nakrájíme šunku i papriky na nudličky. K vychladlým těstovinám přidáme pokrájené papriky a šunku, scezenou zeleninu z konzervy (část nálevu schováme na ochucování a ředění majonézy) a majonézu. Té moc nedáváme.
-
Přidáme špetku soli a pepře, vše promícháme a pak upravíme konzistenci přidáním trošky nálevu z kukuřice, to pokrm velice odlehčí a příjemně dochutí. Podáváme vychlazené. Salát je výborný a vhodný v létě i v zimě.
Poznámka od kuchařky
Okoukáno od kantýnské z nemocnice Varnsdorf – moc dobré.
Kuchařka: MamlajdaD