
- reklama -
Suroviny
- 250 g máslových sušenek
- 120 g změklého másla
- 600 g riccotty
- 350 g nutelly
- 100 ml smetany ke šlehání
- poleva:
- 100 g bílé čokolády
- 80 g smetany ke šlehání
- malá lžička másla
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Připravíme kulatou dortovou formu. Měla jsem silikonovou se skleněný dnem, ta se nemusí vymazávat. Obyčejnou vysteleme pečícím papírem nebo alobalem.
-
Sušenkovou hmotu natlačíme do formy a dáme ztuhnout. Riccottu našleháme s neušlehanou smetanou a přidáváme nutellu. Spojíme v hladký krém, navrstvíme na sušenkový podklad a uhladíme. Dáme vychladit.
-
Nad párou rozpustíme čokoládu se smetanou a máslem. Vychlazený dort potřeme čokoládou a uložíme do chladu. Můžeme přizdobit podle své fantazie.
Poznámka od kuchařky
Bohužel dort nemám na řezu, protože se nekrájel u mne a už jsem nestihla nafotit.
Kuchařka: mika59









