- reklama -
Suroviny
- 600 g kapra
- sůl
- Marináda:
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce bílého vínneho octa
- 0,5 dl vody
- 4 kuličky černého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 0,5 dl oleje
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.
-
Do výpeku pridáme všetky suroviny na marinádu (papriku nakrájame na rezance, cesnak prelisujeme) a na slabom plameni povaríme 5 minút.
-
Horúcou marinádou zalejeme opečeného kapra a necháme vychladnúť.
-
Potom zakryjeme a dáme do chladničky marinovať na 24 hodín.
Podávame s chlebom.
Kuchařka: tejaja