
- reklama -
Suroviny
- 600 g kapusty
- 1 cibule
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme narezaný cesnak a necháme rozvoňať.
-
Vložíme na rezance nakrájaný kel, osolíme, okoreníme, podlejeme 2 lyžicami vody a dusíme 10 minút. Odstavíme a nechámne trocha prechladnúť.
-
Pridáme vo vode namočený a vyžmýkaný rožok, vajce a múku (Hrašku) a premiešame.
-
Zmes dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika. V rúre zapečieme dozlata (asi 20 minút).
-
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy „2000 receptů české a zahraniční kuchyně“.
Kuchařka: tejaja