Jednoduchý jahodový dort

93
- reklama -

Suroviny

Na korpus (dle Isindy):
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru krupice
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
Náplň:
1 velký bílý jogurt (380 g)
1 mascarpone (250 g)
1 zakysaná smetana (180 g)
5 lžic cukru moučka (nebo dle chuti)
1 vanilkový cukr
2 ztužovače šlehačky
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku, smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy, vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.

  3. Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu umícháme dohladka, přidáme cukr, ztužovač a ještě dobře promícháme.

  4. Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, tím potřeme spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie (mě nic moc nenapadlo :-D). Necháme uležet v lednici.

Poznámka od kuchařky

Byla to taková rychlá improvizace, ale byl moc dobrý.

Moje recpty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/