
- reklama -
Suroviny
15 ks
- 400 g hl mouky
- 120 g másla nebo tuku
- 80 g cukru moučky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 vejce do těsta
- 1/8 l mléka (125 ml)
- 800 g jablek
- vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- volitelné – ořechy, rozinky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle těsto a necháme odpočinout, než očistíme a nastrouháme jablka.
Zapneme troubu na 180°C. -
Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32×23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Kuchařka: Marie Svarcova









