Jednoduchý hruškový koláč

83
- reklama -

Suroviny

Těsto:
odkaz je v poznámce
Náplň:
4 středně velké (raději tvrdší) hrušky
cukr
skořice
vanilka
ostřejší džem
Drobenka:
váš vlastní recept

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme hrušky a pokrájíme na kostky. Asi 5 až 10 minut je podusíme s cukrem, skořicí a vanilkou (lze trochu podlít vodou).

  2. Do vymazané a vysypané koláčové formy nalijeme připravené těsto, poklademe hruškami a hustě pokropíme zředěným džemem (např. rybíz, josta, višně).

  3. Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme na 160-170 °C.

Poznámka od kuchařky

https://www.toprecepty.cz/recept/25346-rychly-jabl…

Použila jsem džem z josty a jablek. Mírně podušené hrušky, nikoliv rozdušené, chutnají v koláči jinak než syrové a upečené.

Je to mňamka.