- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- odkaz je v poznámce
- Náplň:
- 4 středně velké (raději tvrdší) hrušky
- cukr
- skořice
- vanilka
- ostřejší džem
- Drobenka:
- váš vlastní recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme hrušky a pokrájíme na kostky. Asi 5 až 10 minut je podusíme s cukrem, skořicí a vanilkou (lze trochu podlít vodou).
-
Do vymazané a vysypané koláčové formy nalijeme připravené těsto, poklademe hruškami a hustě pokropíme zředěným džemem (např. rybíz, josta, višně).
-
Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme na 160-170 °C.
Poznámka od kuchařky
https://www.toprecepty.cz/recept/25346-rychly-jabl…
Použila jsem džem z josty a jablek. Mírně podušené hrušky, nikoliv rozdušené, chutnají v koláči jinak než syrové a upečené.
Je to mňamka.
Kuchařka: Janja