Jednoduchý bramborový salát s cizrnou a medvědím česnekem

85
- reklama -

Suroviny

1 kg salátových brambor ( typ A )
400 g uvařené cizrny
1 větší svazek medvědího česneku
1 lžíce dijonské hořčice
olivový olej
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.

  2. Nakrájíme je na malé kostky a promícháme s cizrnou.

  3. Do menší misky dáme hořčici a za stálého šlehání přiléváme pomalu olej, až nám vznikne jemná hustá zálivka. Promícháme ji s připravenými bramborami a cizrnou, dochutíme solí a pepřem. Na závěr do salátu vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.

Poznámka od kuchařky

Při nedostatku času se může použít cizrna konzervovaná.

Salát chutná samotný, s uzeným ještě víc…