
- reklama -
Suroviny
- 1 kg salátových brambor ( typ A )
- 400 g uvařené cizrny
- 1 větší svazek medvědího česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
-
Nakrájíme je na malé kostky a promícháme s cizrnou.
-
Do menší misky dáme hořčici a za stálého šlehání přiléváme pomalu olej, až nám vznikne jemná hustá zálivka. Promícháme ji s připravenými bramborami a cizrnou, dochutíme solí a pepřem. Na závěr do salátu vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.
Poznámka od kuchařky
Při nedostatku času se může použít cizrna konzervovaná.
Salát chutná samotný, s uzeným ještě víc…
Kuchařka: maris