Suroviny
2 porce
- 6 brambor
- 3 vejce
- 1 cibule
- 100 g uzené krkovičky
- 2 lžíce sádla
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a dáme vařit do studené vody asi 30 minut od bodu varu. Scedíme a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Vyndáme ji z tuku a dáme stranou. Do vychladlého tuku z cibule přidáme vejce, sůl, kmín a promícháme. Vymažeme tukem formu o délce 18 cm a široké 14 cm a vysypeme strouhankou.
-
Brambory oloupeme, krkovičku si nakrájíme na kostičky. Na dno formy dáme 2 brambory, posolíme, posypeme kmínem, půlkou cibulky a polovinou krkovičky. Lžící pokapeme 1/3 vajec. Dáme zase 2 brambory, sůl, kmín, cibulku, vejce. Končíme 2 brambory na které dáme poslední třetinu vajec, kmín a sůl. Solíme vždy jemně, aby byly slané brambory.
-
Dáme do trouby na 200 °C zapéct dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je obyčejné, ale voní nádherně smaženou cibulí a kmínem.