Jednoduché vepřové roládky

1138
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta, kýta)
sůl
pepř
kmín
4 stroužky česneku (českého méně)
sádlo
voda nebo vývar na podlití
případně navíc podle chuti klobása nebo párek, barevná paprika apod.

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa (měla jsem krkovici) naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti. Z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a zatočíme do roládky. Pokud dáme konec roládky dospodu, ani ji nemusíme zajišťovat jehlou nebo nití. Kdo nemá rád česnek, dá místo něj třeba oblíbené koření, nebo ho dá méně.


    Zobrazit celý recept

  2. Jako obměnu můžeme do roládek přidat například špalíky klobás, párků nebo zeleniny (barevná paprika, mrkev apod., podle chuti). Podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté poklicí pečeme asi hodinu při 180ºC, sundáme víko (nebo alobal), zvýšíme teplotu na 200º C a chvíli, asi 20 minut, dopečeme na barvu. Výpek můžeme zahustit hotovou jíškou, já jsem použila tmavou.

  3. Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv oblíbené úpravě, ale i rýže nebo knedlík. Podáváme se salátem, nebo i přílohovým špenátem, hodí se i dušené zelí. Ale stačí i kyselá okurka. (A jídlo je pokaždé jiné.)