
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 bramborové knedlíky
- 2 zelí ve skle
- mouka
- celý kmín
- cukr krystal
- 4x cibule
- 800-1000 g vepřová pečeně vcelku
- mletá paprika
- sojová omáčka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme olejem. Nakrájíme na jemno 3 cibule, dáme do pekáče. Omyté maso nakrájíme na větší kostky, naskládáme do plechu.
-
Zasypeme paprikou, zastříkneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme, podlijeme vodou aby maso bylo ponořené. Dáme péct do trouby na 200°C, pečeme dokud se maso jemně nerozpadá a nezapomínáme každých 15 minut kontrolovat a podlévat.
-
Zelí dáme do kastrolu, zasypeme kmínem, přisolíme, přilijeme trochu vody a 20 minut vaříme. zaprášíme moukou a necháme zhoustnout.
-
Bokem opražíme na jemno krájenou cibulku s trochou cukru, může být pěkně do hněda. A přimícháme do zelí. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuchařka: MoniqueLaMutti