
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg dýně
- 2 zelené papriky
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička semínek koriandru
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžíce semen sezamu
- 1 lžíce semen slunečnice
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- šťáva z 1/2 pomeranče
- olej
- sůl
- nať koriandru (nebo petrželka)
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky.
-
Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou.
-
Na lyžici oleja opražíme za stáleho miešania túto zmes ( asi 1 min ), Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, semená slnečnice a sezamu, kokos a restujeme asi 2minut.
-
Nakoniec pridáme nakrájanú tekvicu, na pásiky narezanú papriku a spolu chvíľu opekáme.
-
Podlejeme šťavou, osolíme a podusíme asi 10 minut, kým tekvica nie je mäkká.
-
Na tanieri posypeme sekanou koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s indickými plackami ( u nás aj chlebom ).
Kuchařka: tejaja









