
Suroviny
4 porce
- 240 g kuřecích prsou
- 200 g těstovin (nejlépe tagliatele nebo penne)
- 400 g listového špenátu (mraženého, kdo má čerstvý, tak čerstvý)
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule (menší, popřípadé jedna větší)
- mletý muškátový oříšek
- mletý bílý pepř
- 100 ml smetany na vaření (půlka kelímku)
- olivový olej (cca 3 lžíce)
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osolené maso nakrájené na kostičky, které také opečeme ze všech stran, posypeme muškátovým oříškem a bílým pepřem.
-
Potom přidáme mražený listový špenát, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, než se jednotlivé lístky špenátu oddělí. Přidáme prolisovaný česnek a nakonec smetanu.
-
Těstoviny můžeme přimíchat a prohřát se směsí nebo podávat zvlášť.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád moc smetanové omáčky, tak může nakonec trochu smetany slít.
Těstoviny uvaříme ve velkém nožství hodně osolené vody, s olivovým olejem.
(Jen tak pro zajímavost – 40 g syrových těstovin odpovídá zhruba 100 g vařeným.)
Špenátovou směs můžeme také zabalit do tortily, přidáme ale méně smetany.
Energetická hodnota jedné porce podle receptu:
1373 kJ
sacharidy – 35
bílkoviny – 23
tuky – 10