Jednoduché těstoviny s kuřetem a listovým špenátem

99
- reklama -

Suroviny
4 porce

240 g kuřecích prsou
200 g těstovin (nejlépe tagliatele nebo penne)
400 g listového špenátu (mraženého, kdo má čerstvý, tak čerstvý)
3 stroužky česneku
2 cibule (menší, popřípadé jedna větší)
mletý muškátový oříšek
mletý bílý pepř
100 ml smetany na vaření (půlka kelímku)
olivový olej (cca 3 lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme osolené maso nakrájené na kostičky, které také opečeme ze všech stran, posypeme muškátovým oříškem a bílým pepřem.

  2. Potom přidáme mražený listový špenát, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, než se jednotlivé lístky špenátu oddělí. Přidáme prolisovaný česnek a nakonec smetanu.

  3. Těstoviny můžeme přimíchat a prohřát se směsí nebo podávat zvlášť.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá rád moc smetanové omáčky, tak může nakonec trochu smetany slít.

Těstoviny uvaříme ve velkém nožství hodně osolené vody, s olivovým olejem.

(Jen tak pro zajímavost – 40 g syrových těstovin odpovídá zhruba 100 g vařeným.)

Špenátovou směs můžeme také zabalit do tortily, přidáme ale méně smetany.

Energetická hodnota jedné porce podle receptu:

1373 kJ

sacharidy – 35

bílkoviny – 23

tuky – 10