
- reklama -
Suroviny
- špagety (měla jsem Bucatini)
- 250 g slaniny (měla jsem v celku)
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml mléka
- petrželová nať
- 100 g sýru parmazánu
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme do vroucí osolené vody s lžící oleje a vaříme dle návodu.
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve a necháme ji opéct (max. můžeme přidat lžíci oleje), ke slanině přidáme jeden stroužek česneku.
-
Když máme slaninu opečenou, nalijeme smetanu, popřípadě trochu mléka, asi tak půlku, promícháme, opepříme, přidáme sýr, scezené těstoviny, nasekanou petrželku, dále zbytek mléka, prolisovaný česnek a celé vše promícháme. Popřípadě nakonec můžeme dosolit.
-
Hotové těstoviny podáváme na talíři, posypeme sýrem, co nám zbyl.
Kuchařka: MiskaM