Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky

220
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku oleje
1 hrnek vody
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vrchovaté lžíce prosátého kakaa
Krém:
2 zakysané smetany
2 šlehačky v prášku
2 ztužovače šlehačky
cukr krupice (podle chuti)
Ostatní:
rum
pikantní marmeláda
1 tyčinka Margotka nebo čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ingridience na těsto ušleháme elektrickým šlehačem.
    Plech (cca 37×26 cm) vyložíme pečícím papírem.
    Těsto rozetřeme na plech a pečeme při 180°C asi 15-20 minut.
    Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Šlehačky v prášku připravíme podle návodu.
    Přidáme zakysané smetany a cukr dle chuti. Dobře prošleháme.

  3. Piškot povlažíme rumem, natřeme marmeládou a nakonec rozetřeme krém.

  4. Vrch postrouháme Margotkou nebo čokoládou. Dáme vychladit a podáváme. Druhý den je lepší.