Jednoduché řezy Letní mix

55
- reklama -

Suroviny
10 porcí

Korpus:
4 vejce
4 polévkové lžíce cukru krupice
1 polévková lžíce solamylu nebo vanilkového pudinku
3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
3 polévkové lžíce horké vody
⅓ polévkové lžíce prášku do pečiva
Na potření:
meruňková marmeláda
Krém:
125 ml smetany na šlehání
100 g bílé čokolády
250 g mascarpone
Posyp:
ovoce – všechno letní, podle chuti a co je k dispozici

Postup přípravy receptu

  1. Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu.
    Předehřejeme troubu na 170°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu.
    Přidáme vlažné máslo.
    Suché suroviny a sníh střídavě lehce vmícháme do žloutkové směsi.

  3. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
    Pečeme asi 25 minut, uděláme test špejlí.

  4. Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou (asi 2 lžíce).
    Nastrouháme čokoládu najemno.
    Ušleháme smetanu do tuha, přidáme nastrouhanou čokoládu a po částech mascarpone.

  5. Krém natřeme na korpus, uhladíme stěrkou a posypeme ovoce.
    Dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do ledničky.
    Nakrájíme, servírujeme a sklízíme ovace.

Poznámka od kuchařky

Toto množství bylo do pekáčku 26 x 15 cm. Těsto krém udrželo – dobře se s ním manipuluje (nepropadá se, není rozmáčený).

Krém je dost tuhý. Pokud jste víc na sladké nebo máte hodně rybízu, krém si přislaďte. Nebo dětem.

Dala jsem maliny, borůvky, nakrájené meruňky a černý rybíz, bez cukru, ale bylo to jen pro dospělé v práci. S bílou čokoládou pořád válčím, špatně se rozpouští, tak jsem zvolila tuto variantu. Možná ta od Lindtu, ale zase běžně stojí okolo 90 Kč.