Jednoduché osvěžující letní řezy

79
- reklama -

Suroviny

200 g cukru
4 vejce
100 g mléka
100 g oleje
290 g polohrube mouky
1/2 kypřiciho prášku
citronova kůra
vanilkový cukr
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 zakysaná smetana hustá krémová
asi 2 polevkove lžíce cukru ( dle chuti)
Nahoru:
2 dortové želé uvařené dle návodu
borůvky
jahody (maliny…)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej a mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem, vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C.

  2. Krém: do ušlehané šlehačky se ztužovačem přidáme po lžících zakysanou smetanu a cukr dle chuti, natřeme na vychladlý korpus, poklademe ovocem a zalijeme chladnoucí želatinou připravenou dle návodu. Borůvky jsem ještě před polití želatinou malinko pocukrovala moučkovým cukrem.

  3. Pokud máte rádi více krému, dělám taky 1 šlehačku bez ztužovače + 2 zakysané smetany nebo tvarohy + želatinový ztužovač za studena. Řezy nechat vychladit, nejlépe přes noc.