
- reklama -
Suroviny
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 100 g mléka
- 100 g oleje
- 290 g polohrube mouky
- 1/2 kypřiciho prášku
- citronova kůra
- vanilkový cukr
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 zakysaná smetana hustá krémová
- asi 2 polevkove lžíce cukru ( dle chuti)
- Nahoru:
- 2 dortové želé uvařené dle návodu
- borůvky
- jahody (maliny…)
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej a mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem, vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C.
-
Krém: do ušlehané šlehačky se ztužovačem přidáme po lžících zakysanou smetanu a cukr dle chuti, natřeme na vychladlý korpus, poklademe ovocem a zalijeme chladnoucí želatinou připravenou dle návodu. Borůvky jsem ještě před polití želatinou malinko pocukrovala moučkovým cukrem.
-
Pokud máte rádi více krému, dělám taky 1 šlehačku bez ztužovače + 2 zakysané smetany nebo tvarohy + želatinový ztužovač za studena. Řezy nechat vychladit, nejlépe přes noc.
Kuchařka: janaka