- reklama -
Suroviny
- 250 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 1/2 kg hladké mouky
- špetka soli
- špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal)
- 1/2 kostky droždí (nebo 1 sušené droždí)
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažné mléko a olej, nasypeme mouku smíchanou s cukrem a solí, navrch rozdrobíme droždí a spustíme program Těsto.
-
Po vykynutí dále zpracováváme podle libosti na rohlíky, housky, na langoše, koláče, buchty….
-
S těstem se výborně dál pracuje, nelepí se.
Poznámka od kuchařky
Po nákupu pekárny jsem kdysi našla na nějakém webu, ale už netuším, kde to bylo 🙂
Foto přidám příště, tentokrát jsem zapomněla vyfotit před dalším zpracováním.
těsto bylo použito do těchto receptů:
http://www.toprecepty.cz/recept/13414-kynuty-pruho…
http://www.toprecepty.cz/recept/13434-srolovany-ky…
http://www.toprecepty.cz/recept/13435-smazene-vdol…
http://www.toprecepty.cz/recept/11475-kynute-frant…
Kuchařka: isindy