- reklama -
Suroviny
- 3 stehna
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2-3 lžíce majonézy
- 2-3 lžíce rajčatové passaty
- 10-12 oliv (nemusí být)
- lístečky ze snítky tymiánu
- máslo podle chuti a potřeby
- sůl
- pepř
- brambory
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.
-
Maso naložíme do marinády na dvě hodiny. Oloupeme brambory a větší rozkrojíme. Posypeme solí a kmínem. Připravíme větší pekáč a na dno dáme nakrájenou cibuli na kousky.
-
Do pekáče přidáme brambory a maso i s marinádou. Všechno společně promícháme, aby maso i brambory byly dobře obalené. Nahoru můžeme dát tenké plátky másla a malinko podlít vodou.
-
Pekáček přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190-200 st., na cca 45-50 minut. Nemusíme hlídat. Poté pekáček odkryjeme, přidáme olivy, polijeme výpekem a dopečeme při vyšší teplotě do zlatova.
Kuchařka: mika59