
- reklama -
Suroviny
- 5-6 brambor uvařených ve slupce nebo zbylých od oběda
- 70-100 g anglické slaniny
- 2 šalotky nebo jarní cibulky
- mléko nebo smetana na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhaného sýru
- lžička másla (podle tučnosti slaniny)
- špetka kurkumy
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a cibulky nakrájíme na kousky. Na másle opečeme slaninu a přidáme cibuli. Orestujeme společně do zlatova, přidáme mouku a zalijeme mlékem (cca hrnek).
-
Mícháme a vaříme asi 10-15 minut. Přisypeme sýr, sůl a pepř. Po rozpuštění sýru přidáme brambory nakrájené na větší kousky a prohřejeme.
-
Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr, nešetříme. Brambory dochutíme, kdo má rád na kyselo, přidá pár kapek octu a špetku cukru.
-
Podáváme s vařeným vejcem, opečeným salámem, vařeným uzeným masem nebo jen tak.
Kuchařka: mika59