Jednoduché boloňské lasagne bez bešamelu

87
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balíček lasagní
2 cibule
400 g mletého masa
500 g rajčatového protlaku
kečup
500 ml smetany ke šlehání
200 g eidamu strouhaného
italské koření
česnek (záleží, kdo má co rád, já česnek moc nemusím, proto dávám sypaný )
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, necháme podusit, osolíme, opepříme.

  2. Poté přidáme rajský protlak, kečup (já dávám čtvrtku kečupu), necháme vařit, přidáme česnek a italské koření.

  3. Na plech budeme vrstvit lasagne, omáčku, smetanu a takhle pořad dokola, poté dáme péct – já dávám na 180 stupňů po dobu 1 hodiny. Asi 10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.

Poznámka od kuchařky

Je to výborná mňamka .

Chutná nám to více s smetanou než s bešamelem .

Dobrou chuť.