- reklama -
Suroviny
8 ks
- 500 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 4 dcl mléka (přidávejte postupně)
- 1 kostka droždí
- česnek
- sýr
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Část vlažného mléka smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek, postupně zbytek mléka a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně.
Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. -
Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
-
Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova ve fritéze.
Hotové langoše odkládáme na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami – sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda, podle chuti.
Kuchař: motorkabezkol