Jednoduché a levné kuřecí rizoto

91
- reklama -

Suroviny
4 porce

rýže
kuřecí maso
cibule
olej
kukuřice
hrášek
mletá sladká paprika
pepř (mletá pálivá paprika)
vegeta
kuřecí bujón
(tvrdý sýr, okurka, rajče)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (500 g – tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody – stejně velké jako hrnky na rýži). Rýži např. pomocí lžíce zarovnáme tak, aby byla po celé ploše stejně rozmístěna. Nakonec oloupeme cibuli a půlku z ní vcelku vložíme na rýži a uzavřenou zapékací mísu vložíme do rozpálené trouby na 200 C°. Rýží vytáhneme, jakmile je veškerá voda vyvařená.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhou půlku cibule nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a přidáme trochu oleje. Poté cibuli necháme jen zpěnit, nakrájené kuřecí maso na drobné kousky hodíme k cibuli, osmažíme ze všech stran a zalijeme trochou vody. Přidáme trošku vegety, kostku kuřecího bujónu a pepř či pálivou mletou papriku (jak kdo má rád ostré). Jakmile vidíme, že se většina vody vyvařila a maso změklo, přidáme kukuřici a hrášek. Minutku povaříme a zaprášíme sladkou paprikou, necháme chviličku na plotně, ale opravdu chviličku, aby paprika nezhořkla a tím máme směs připravenou.

  3. V dalším kroku už jen rýži s masovou směsí smícháme, promícháme a můžeme se pustit do mlsání. Jako přílohu můžeme volit tvrdý nastrouhaný sýr, okurku či rajče (jak kdo chce a na co má chuť).