- reklama -
Suroviny
- 1 větší mrkev
- půl pórku
- 1 lžíce másla
- 1/2 hrnku tarhoně
- lžička kmínu – může být i mletý
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 – 2 litry zeleninového vývaru nebo voda + bujon
- bylinky – libeček, petrželka
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem. Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme vývarem.
-
Vaříme do změknutí tarhoni. Ke konci přidáme bylinky, dochutíme špetkou chilli, pepřem a bylinkami. Můžeme podávat.
Kuchařka: mika59