Jednoduchá polévka s tarhoňou

53
- reklama -

Suroviny

1 větší mrkev
půl pórku
1 lžíce másla
1/2 hrnku tarhoně
lžička kmínu – může být i mletý
1 lžíce hladké mouky
1,5 – 2 litry zeleninového vývaru nebo voda + bujon
bylinky – libeček, petrželka
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem. Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme do změknutí tarhoni. Ke konci přidáme bylinky, dochutíme špetkou chilli, pepřem a bylinkami. Můžeme podávat.