
Suroviny
4 porce
- Voda
- kostka zeleninového bujónu
- mražená zelenina do polévky
- 1 vejce
- nudle nebo písmenka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit asi 1-1,2 litru vody, přidáme kostku zeleninového bujónu a necháme ho úplně rozpustit. Poté přidáme 1 šálek mražené zeleniny a necháme vařit do změknutí. Polévku není třeba dochucovat, ale kdo má rád více slanější, může dosolit.
-
Pro změnu chuti můžeme do vývaru se zeleninou přidat hrst nudlí, písmenek nebo jiných těstovin do polévky a vařit do jejich změknutí.
-
Kdo nemá rád těstoviny, přidá do vývaru 1 vejce- zeleninu uvaříme do měkka a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky rozkvedlané vejce. Necháme chvilku povařit.
-
4) Do vývaru se zeleninou lze dát kombinace obojího- nudle uvaříme do poloměkka a vlijeme rozkvedlané vejce. Necháme povařit.
Poznámka od kuchařky
Kdo má doma zbytky čerstvé zeleniny, může je pokrájet na kostičky a přidat k mražené zelenině. Já jsem do této polévky
přidala 1 mrkev.