Jednoduchá polévka pro začátečníky 4x jiná

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

Voda
kostka zeleninového bujónu
mražená zelenina do polévky
1 vejce
nudle nebo písmenka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit asi 1-1,2 litru vody, přidáme kostku zeleninového bujónu a necháme ho úplně rozpustit. Poté přidáme 1 šálek mražené zeleniny a necháme vařit do změknutí. Polévku není třeba dochucovat, ale kdo má rád více slanější, může dosolit.

  2. Pro změnu chuti můžeme do vývaru se zeleninou přidat hrst nudlí, písmenek nebo jiných těstovin do polévky a vařit do jejich změknutí.

  3. Kdo nemá rád těstoviny, přidá do vývaru 1 vejce- zeleninu uvaříme do měkka a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky rozkvedlané vejce. Necháme chvilku povařit.

  4. 4) Do vývaru se zeleninou lze dát kombinace obojího- nudle uvaříme do poloměkka a vlijeme rozkvedlané vejce. Necháme povařit.

Poznámka od kuchařky

Kdo má doma zbytky čerstvé zeleniny, může je pokrájet na kostičky a přidat k mražené zelenině. Já jsem do této polévky

přidala 1 mrkev.