
- reklama -
Suroviny
- 600 g kuřecích jater
- 250 g sádla
- 2 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 malý panák koňaku
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- plátky mandlí
- Koření:
- 3 hřebíčky
- 3 kuličky nového koření a jalovce
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
Postup přípravy receptu
-
Všechno koření rozmačkáme v hmoždíři. Na pánev dáme část sádla a nakrájenou cibuli s česnekem.
-
Přidáme papriku, bylinky, a očištěná a nakrájená játra. Opékáme asi 15 minut a přimícháme koření, sůl a zbytek sádla.
-
Necháme rozpustit a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přimícháme mandle a uložíme do misky, necháme vychladnout
-
Uchováváme v lednici, kde to vydrží cca 3-4 dny. Déle nevím, snědlo se to.
Kuchařka: mika59