
- reklama -
Suroviny
15 ks
- 5 vajec
- 10 dkg cukr krystal
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- 1 lžíce oleje
- pikantní rybízová marmeláda nebo oblíbený krém
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny.
-
Přidáme olej, polohrubou mouku a špetku prášku do pečiva, pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut.
-
Upečenou horkou roládu pomocí papíru stočíme, rozbalíme a stáhneme papír.
-
Necháme vychladnout a natřeme marmeládou nebo krémem, opět stočíme. Dáme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Je opravdu rychlá a pěkně nadýchaná. Můžeme do těsta přidat kakao a naplnit ušlehanou šlehačkou.
Kuchařka: Lenora32