
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecího masa (nebo vepřového)
- 2 střední cibule
- 300 g sterilovaných kapií na nudličky ve sladkokyselém nálevu
- 1 dl vývaru (vody)
- olej na smažení (cca 2 lžíce)
- sůl
- sojová omáčka dle chuti
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibuli nakrájíme na nudličky, kapii slijeme.
-
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso, zprudka opečeme, přilijeme vývar a pět minut dusíme, přidáme kapii a ještě 5-8 minut dusíme.
-
Nakonec zakápneme sojovou omáčkou, přisolíme a přidáme zelenou petrželku.
-
Podáváme s rýží nebo pečivem.
Poznámka od kuchařky
Pro gurmány je možné přidat nudličky uheráčku a mandličky či buráčky. Maso je též dobré před smažením obalit ve škrobové moučce.
Kuchař: pepab









