- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 100 g pšeničného kvasu
- 100 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 25 g oleje
- 160-180 g vody
- kl soli
- Náplň:
- sugo (viz. Poznámka)
- lžíce olivového oleje
- šunka
- olivy
- mozzarella
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto spolu dobře promícháme, necháme asi 45 minut odpočinout a v uzavřené míse uložíme na 12-24 hodin do lednice.
-
Před upotřebením těsta zkontrolujeme nakynutí – pokud je nakynuto minimálně, necháme těsto ještě v teple 30-45 minut ohřát a nakynout.
-
Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme placku rovnou na plechu s pečícím papírem.
-
Pizzy potřeme sugem, pokapeme olejem, posypeme sušenou bazalkou, poklademe šunkou, olivami a vložíme upéct do rozehřáté trouby (210°C).
Na téměř dopečenou pizzu rozložíme natrhanou mozzarellu a dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Recept na domácí sugo -> https://www.toprecepty.cz/recept/44501-rajcatova-o…
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen