Jednoduchá buchta s tvarohem

233
- reklama -

Suroviny
1 klasický plech (cca 40 x 30 cm)

2 celá vejce
1,25 hrnku moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
3 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
500 g měkkého tvarohu
(Ps hrnek objemu cca 250 ml)

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme 2 vejce, 1 1/4 hrnku cukru a 1/2 hrnku oleje (lze i rozmixovat elektrickým mixérem). V další míse smícháme 3 hrnky polohrubé mouky s práškem do pečiva, přidáme hrnek mléka. Suroviny z obou mís pečlivě smícháme dohromady.

  2. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hroubou mouku posypaný plech (nebo na plech vyložený pečícím papírem). Navrch klademe kousky tvarohu rozdělaného jako do buchet (prstem vmáčkneme tvaroh do těsta, aby se do něj lépe ponořil) po celé ploše buchty.

  3. PS: Do tvarohu cukr nepřidáváme, neboť těsto je samo o sobě dost sladké, aby do ní mohl přijít neoslazený tvaroh.

Poznámka od kuchařky

Pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě cca 190°C po dobu 30 minut. (Dokud okraje buchty nezezlátnou).