- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 4-6 silnějších plátků krkovičky
- libovější plátky anglické slaniny nebo plátky moravského uzeného
- plátkový sýr (co komu chutná)
- žampiony
- Marináda:
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce bílého vína
- 2 plné lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo)
-
Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby.
-
Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod.
-
Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.
Poznámka od kuchařky
Recept je převzatý z časopisu Vaše recepty – Blesk, od p. Polákové a mírně upravený (množství sur. a v pův. receptu se peče krkovička v celku pouze jsou do ní udělané zářezy a naplněné ost. sur.) Já i manžel jsme si moc pochutnali, proto přeji dobrou cuť i Vám. 🙂
Kuchařka: ewwita