Jeden menší čtyřpatrák

50
- reklama -

Suroviny
hodně…

Na spodní korpus: 9 vajec
9 PL ml. cukru
6 PL polohrubé mouky + 1 malá lžička sody
3 PL ořechů(mleté)
Druhý korpus:
6 vajec
6 PL ml. cukru
6 PL pol.mouky + necelá lžička sody
2 PL kakaa
Třetí korpus:
3 vejce
3 PL ml.cukru
3 PL pol. mouky + půl lžičenky sody
2 PL kávy – já dávám rozpustné (Velvet)
Čtvrtý korpus je sestaven z prvního korpusu,ovšem jen ze sedmi vajec a na klasickém plechu,dortík jsem vykrojila podle kulaté šablony po obvodu dortového stojanu tzn. 3 kola.

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělím od žloutků a zašlehávám postupně do nich mletý cukr, pak přidám jedno po druhém žloutky, přestanu šlehat a lehce zapracuji mouku s ostatními surovinami.

  2. Dám do formy, které vymažu boky a posypu polohrubou moukou, na dno formy dám pečící papír.

  3. Formu dám do trouby, já peču zakryté alobalem, aby se neudělala uprostřed dortu bublina a trhlina, peču na 200°C, zkouším špejlí.