
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 2 očištěné a uvařené jazyky
- vývar
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- oloupané plátky mandlí
- trochu rozinek
- 1 lžíce brusinkového džemu(rybízového)
- 1 smetana
- 1/2 konzervičky hrášku
- šťáva z citronu(ocet)
- cukr
- 5 celých zelených kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- tymián
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev,celer,petržel) si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji.
-
K ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.
-
Za chvíli přidáme koření, džem, cukr, mandle, rozinky, sůl, šťávu z citronu(ocet), zalijeme vývarem z vaření jazyka a dusíme dál.
-
Jazyky nakrájíme na plátky, ve smetaně rozmícháme mouku, zalijeme omáčku
-
Přidáme ještě hrášek a pokrájené jazyky, aby se prohřály a chvilku povaříme.
Poznámka od kuchařky
Trošíčku mě kdysi inspiroval jeden Polský recept, který jsem téměř změnila a ručím vám za to, že nám chutná víc, než svíčková.
Kuchařka: Bibinka









