Jazyk na smetaně

207
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

2 očištěné a uvařené jazyky
vývar
2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
oloupané plátky mandlí
trochu rozinek
1 lžíce brusinkového džemu(rybízového)
1 smetana
1/2 konzervičky hrášku
šťáva z citronu(ocet)
cukr
5 celých zelených kuliček pepře
5 kuliček nového koření
tymián
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev,celer,petržel) si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji.

  2. K ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.

  3. Za chvíli přidáme koření, džem, cukr, mandle, rozinky, sůl, šťávu z citronu(ocet), zalijeme vývarem z vaření jazyka a dusíme dál.

  4. Jazyky nakrájíme na plátky, ve smetaně rozmícháme mouku, zalijeme omáčku

  5. Přidáme ještě hrášek a pokrájené jazyky, aby se prohřály a chvilku povaříme.

Poznámka od kuchařky

Trošíčku mě kdysi inspiroval jeden Polský recept, který jsem téměř změnila a ručím vám za to, že nám chutná víc, než svíčková.