
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hovězí jazyk
- 2 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- žampiony
- 1 lžička zázvoru
- vývar (z uvařených jazyků)
- 1 lžička solamylu
- 1/2 kostky masoxu
- medvědí česnek (nemusí být)
- pažitka
- olivový olej
- sůl
- Do vody:
- 10 kuliček celého pepře
- 4 kuličky jalovce
- 1 malou cibuli
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu.
-
Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky.
-
Cibuli si nakrájíme na proužky, osmažíme ji na oleji do hněda spolu s žampiony nakrájenými na plátky, přidáme nakrájené jazyky, česnek na plátky, zázvor, vývar v kterém jsme vařili jazyky a vhodíme masox, dusíme a přiléváme vývar, podle toho, kolik děláme porcí.
-
Ke konci, přidáme medvědí česnek a nasekanou pažitku.
-
Do malého množství vývaru si rozpustíme solamyl a zahustíme šťávu – můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Moje improvizace! K jazykům jsem podávala bramborovou kaši. Moc jsme si pochutnali a doporučuji vyzkoušet, stojí to za to!
Kuchařka: Bibinka